mclv.jouwweb.nl
Home » toerverslagen

Toerverslag 10 april koekstadrit

Om 9.30 uur zijn we  vertrokken vanaf de Brink met 6 motoren, vond de opkomst wat magertjes,

ondanks dat er toch heel mooi weer voorspeld was…

Binnendoor gereden naar Schalkhaar, waar we bij de Lindenboom zouden vertrekken. Ik schrok wel even van het aantal motoren wat daar toch al weer stond.

De Zwolleritten reed ik juist niet meer mee omdat dit zo massaal is, en er ook altijd hard gereden worden door groepen, die je altijd als gekken inhalen.

Tot mijn verbazing was er hier van gekke inhaalmanoeuvres  geen sprake en kon ik toch de hele dag

heel relaxed rijden.

We hadden de keus tussen een route van 150 km of 250 km, maar gezien de tijd, 11.00 uur uiteindelijk vertrokken, besloten om toch de 150 km te rijden.

 

Bij vertrek was er uitggedokterd dat ik als voorrijder zou gaan fungeren,  maar na 500 meter op de route begaf de route het in de navigatie (kon alleen nog maar in rechte lijn heen en weer rijden).

Rinus heeft het overgenomen van mij, want in zijn navigatie ging het wel goed en dat was ook de enige die werkte van de 3 garmins.

 

Dus na de eerste omkeer perikelen al gehad te hebben, vol goede moed aan de route begonnen.

We kwamen door hele kleine dorpjes heen en zelfs bij de boer over het erf.

Na ongeveer anderhalf uur rijden, vonden we het wel tijd om even ergens te stoppen, zomaar aan de kant van de weg… waarop een buurtbewoner aanbood dat hij wel een paar stoelen voor ons had…..en voor dat we het wisten stond de koffie dampend op tafel en hebben heerlijk zitten ouwehoeren..

Na deze onverwachte leuke koffiestop toch maar weer de motor opgesprongen  en na vele afslagen, want er zat echt nog geen 3 kilometer recht stuk in de route, kwamen we uit bij de officiële koffiestop die door de MTK was geregeld, restaurant de Gloeperd vlakbij Marienheem, hier hadden ze een lunchbuffet voor 15.00 euro per persoon. Dit was toch redelijk duur  als je keek wat je daar voor kreeg, vind ik wel een minpuntje, dat als je als MTK zoiets organiseert dat ze dan zulke hoge prijzen hanteren..

Maar na een kop soep en een glas fris, ons uiteindelijk los kunnen maken uit het zonnetje, en de 2de helft van de route gereden…wederom door kleine plaatsjes en over boerenweggetjes.

Rond 16.00 uur waren we terug in Schalkhaar waar wij ons nog even netjes hebben afgemeld en vandaar is ieder op weg naar huis gegaan.

We hebben een heerlijke en gezellige dag gehad!!

 

Gerie

 

PS: ik weet nu ook waarom mijn route niet werkte, de route had ik moeten laten herberekenen en dan was er niets aan de hand geweest! Sorry Rinus….zo zie je maar dat ik nog steeds niet alles

weet ;-))